mazema_elias
  las_logo
 

     

Βίντεο για την παραγωγή ελαιολάδου από την LAS

Ένα υπέροχο βίντεο που παρέχει μία πλήρη εικόνα της καθημερινής ζωής στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς Λακωνίας, καθώς μία ομάδα της LAS βιντεοσκοπείται σε όλη την διαδικασία από το μάζεμα της ελιάς μέχρι την εξαγωγή του λαδιού μας.

Το αυθόρμητο παιδικό χαμόγελο στο τέλος της ημέρας μας αποζημιώνει για όλο τον μόχθο και την προσπάθεια που καταβάλλουμε.

Αξίζει τον χρόνο σας. Απολαύστε το !Νέες ανακοινώσεις από τους  Έλληνες καθηγητές Π.ΜΑΓΙΑΤΗ και Ε.ΜΕΛΛΙΟΥ στο Πανεπιστήμιο του HARVARD σχετικά με το ελαιόλαδο και την Μεσογειακή διατροφή

olive_treeΣτις 27 και 28 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στην σχολή επιστημών υγείας του πανεπιστημίου του Harvard στην Βοστώνη, το συνέδριο ''Mediterranean Diet and Workplace Health''.


Δύο επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο από την Ελλάδα, ο Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης και η Δρ. Ελένη Μέλλιου, έκαναν τρεις σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την εργασία τους στα πολυφαινολικά συστατικά του ελαιολάδου.


Ο Αγροτικός συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς και ο Παναγιώτης Διαμαντάκος από την "LAS" είχαν την τιμή να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την πρωτοποριακή έρευνα  των δύο καθηγητών, αναφορικά με την επίδραση των φαινολών του ελαιολάδου στην καρδιαγγειακή υγεία του ανθρώπου.


Η μετάφραση του άρθρου, καθώς και η παραπομπή στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στην «OliveOilTimes", βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο.

New Phenolic Compounds Unveiled at Harvard Conference


Γευσιγνωστική αξιολόγηση του ελαιολάδου μας ! ! !

Παραθέτουμε τις Εκθέσεις και τις Αναλύσεις αρωμάτων του ελαιολάδου που σας προσφέρουμε, όπως μας τις έδωσε
το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας.

Αξιολόγηση του Βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου:

Ένα καλά ισορροπημένο αγουρέλαιο με μεσαία επίπεδα του πικρού και του πικάντικου.

Προσφέρει μια ευωδία φρεσκάδας από ισχυρά αρώματα φρεσκοκομμένου χόρτου και αγκινάρας, με νότες από φύλλα ντομάτας, πράσινης πιπεριάς και μπανάνας που αιχμαλωτίζουν τη μύτη, και οδηγούν σε ήπια βουτυρώδη γεύση στο στόμα που καταλήγει σε μια έντονη και πικρή αίσθηση στον λαιμό.

Έκθεση Γευσιγνωστικής αξιολόγησης Βιολογικού Ελαιολάδου.

Στοιχεία ανάλυσης αρωμάτων Βιολογικού Ελαιολάδου.

organic olive oil

Αξιολόγηση του Συμβατικού έξτρα παρθένου ελαιόλάδου:

Παρουσιάζει φρουτώδη φυτικά αρώματα, μεσαία προς υψηλή πικρία και έντονα πικάντικη γεύση.

Ένα μπουκέτο συνδυασμών από φρέσκο πράσινο γρασίδι, φύλλα ντομάτας, μυρωδικά και αγκινάρα που ευωδιάζει. Κρεμώδες και φρουτώδες στον ουρανίσκο, το ελαιόλαδο ολοκληρώνει αφήνοντας μια πικρή γεύση στο λαιμό.

Έκθεση Γευσιγνωστικής αξιολόγησης Συμβατικού Ελαιολάδου.

Στοιχεία ανάλυσης αρωμάτων Συμβατικού Ελαιολάδου.


H Las στο Farmers Republic

farmers_republicΤο Farmers Republic είναι μια νέα αντίληψη «Βιολογικής Αγοράς Παραγωγών» που, με το παντοπωλείο και το e-shop του, εξασφαλίζει στους καταναλωτές τα καλύτερα πιστοποιημένα βιολογικά και ολοκληρωμένης διαχείρισης παραδοσιακά προϊόντα.

Δημιουργήθηκε στα πρότυπα των Farmer's Markets, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος διεθνώς - όπως η Borought Market στο Λονδίνο, που αποτελεί και διεθνές σημείο αναφοράς για αγοραστές υψηλών απαιτήσεων.

Η LAS, Προϊόντα Μεσογειακής Διατροφής, συμμετέχει με τρία προϊόντα ελαιολάδου:
Γένεσις, Τρεις ελιές και Κάρνειον.

Δείτε την παρουσία μας στον σύνδεσμο που σας παραθέτουμε: farmersrepublic.gr/farms/270

 


Άρθρο των συνεργατών του καθηγητή Προκόπιου Μαγιάτη στην oliveoilTIMES

Νέα εργαλεία μέτρησης των βασικών στοιχείων που περιέχονται στο ελαιόλαδο και ευεργετούν την υγεία. Νέα γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος που δημοσίευσαν ο καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης και η καθηγήτρια Ελένη Μέλλιου του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον προσδιορισμό των βασικών ενώσεων που βρίσκονται στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και είναι ευεργετικές για την υγεία,

Dr.Magiatis                  Dr.Melliou

Το πρωτότυπο κείμενο που φιλοξενείται στην οliveοIlTIMES βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.oliveoiltimes.com/olive-oil-business/europe/greece-flip-flops-evoo-labeling/37729

 


Η Las σας προτείνει

Ktima_Golemi Ο Χρήστος και ο Τάσος Γκολέμης πωλούν λιανικώς τα εξαιρετικής ποιότητας προΪόντα τους σε υπαίθριες αγορές Βιολογικής Γεωργίας των Αθηνών.

 

Περισσότερα...