portokaleonas   las_logo
 

     

Τ α  Ε σ π ε ρ ι δ ο ε ι δ ή
   
Π ε ρ ί  Π ο ρ τ ο κ α λ ι ώ ν

Οι Διάφορες Ποικιλίες

Τα εσπεριδοειδή είναι μία φυσική πηγή νεότητας και ευεξίας.

Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι συνδέονται με τη βιταμίνη C και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα εσπεριδοειδή, περιέχουν σημαντικές ποσότητες φολικού οξέως, πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες καθώς και δεκάδες άλλες χρήσιμες και ωφέλιμες για τον οργανισμό ουσίες, με έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, το περγαμόντο, το γκρέιπ-φρουτ, ένας παράδεισος εσπεριδοειδών με εξαιρετικά αρώματα και γεύσεις αποκαλύπτονται μπροστά σας ολόφρεσκα και στον κατάλληλο κατα την γνώμη μας βαθμό ωρίμανσης.

Είναι όλα προϊόντα πιστοποιημένης βιολογικής γεωργίας από το κτήμα των αδελφών Χρήστου και Τάσου Γκολέμη.

Δεν τα αποθηκεύουμε σε βιομηχανικά ψυγεία συντήρησης και τεχνητής ωρίμανσης. Θέλουμε ο καταναλωτής να τα απολαμβάνει με όλα τα φυσικά τους χαρακτηριστικά διάχυτα και ζωντανά.

Η συγκομιδή των καρπών γίνεται μία φορά την εβδομάδα. Συλλέγονται μόνο οι καρποί που βρίσκονται στο κατάλληλο επίπεδο ωρίμανσης και μεγέθους.

Η διαδικασία αυτή είναι για μας επίπονη και ίσως αντιπαραγωγική γιατί έτσι επισκεπτόμαστε ένα δένδρο πέντε και έξι φορές για την συγκομιδή των καρπών, όμως προσφέρουμε στον καταναλωτή τη δυνατότητα να απολαύσει ένα προϊόν όπως το δημιούργησε η φύση.


portokalia


Ο Λ Ο  Τ Ο  Χ Ρ Ο Ν Ο  Β Ι Τ Α Μ Ι Ν Ε Σ 
Α Π Ε Υ Θ Ε Ι Α Σ    Α Π Ο  Τ Η  Φ Υ Σ Η
   

"Είχα φυτέψει μια πορτοκαλιά
που την εζήλευε όλη η γειτονιά.
Πρωί - πρωί την πότιζα φιλιά
το δειλινό την πήραν τα πουλιά."

portokalia


Το πορτοκάλι θεωρείται ως ο βασιλιάς των εσπεριδοειδών. Περιέχει όλες τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα των φρούτων της κατηγορίας του στον μεγαλύτερο βαθμό.

Παράλληλα όμως τα πορτοκάλια αποτελούν και ένα πολύτιμο γαστρονομικό θησαυρό.

Εκτός δηλαδή από την συνήθη μορφή κατανάλωσης των εσπεριδοειδών (ωμά, χυμοί, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λικέρ), το πορτοκάλι χρησιμοποιείται και στις ωμές σαλάτες (συνήθως με μαρούλι ή σπανάκι, ρόδι και αμύγδαλα), δημιουργώντας εξαιρετικά αρωματικές και δροσερές γεύσεις.

Αποτελεί τέλος ένα εξαιρετικό γευστικό και αρωματικό πρόσθετο, σε κρέας και ψάρια.

Τα περισσότερα πορτοκάλια που κυκλοφορούν και συνήθως έχουν ωραία και γυαλιστερή όψη είναι κερωμένα. Δηλαδή, μετά τη συγκομιδή ή πριν βγουν στην αγορά , αφού πρώτα πλυθούν και στεγνωθούν, απολυμαίνονται με μυκητοκτόνα και επικαλύπτονται εξωτερικά με παραφίνη. Έτσι μεγαλώνει ο χρόνος συντήρησής τους.

Υπάρχουν όμως πολλές έρευνες Ενώσεων Καταναλωτών (π.χ. Εθνική Ένωση Καταναλωτών Ιταλίας), που δείχνουν ότι αυτά τα χημικά, εντός 15 - 20 λεπτών από την εφαρμογή τους, εισχωρούν στο εσωτερικό του πορτοκαλιού. Επιπλέον δεν έχουν το ίδιο άρωμα και τη γεύση με τα μη κερωμένα.

Η πρακτική αυτή δεν εφαρμόζεται στα πιστοποιημένα πορτοκάλια βιολογικής γεωργίας όπως τα δικά μας.

Παράγουμε πολλές ποικιλίες και έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε φρέσκα πορτοκάλια όλο το χρόνο. Αντί δηλαδή να προσφεύγουμε στη μακρόχρονη συντήρηση των καρπών, εμείς καλλιεργούμε μεθοδικά και προγραμματισμένα διαφορετικές ποικιλίες πορτοκαλιών που η καρποφορία τους σταδιακά καλύπτει όλη τη διάρκεια του έτους.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ
   
NEWHALL
ΟΚΤ/15 - ΝΟΕ/15 
KAUZELINA
ΟΚΤ/10 - ΝΟΕ/10
NAVELINE
ΟΚΤ/20 - ΔΕΚ/10
CLEMENTINA 
ΝΟΕ/10 - ΔΕΚ/20
MERLIN       
ΔΕΚ/15 - ΜΑΡ/15
NOVA
ΙAN/10 - ΦΕΒ/20
SALUSTIANA
ΦΕΒ/15 - MAΡ/15
ENCOR
ΦΕΒ/10 - ΜΑΙ/31
   
NAVELATE
ΜΑΡ/20 - ΑΠΡ/20
ORTANIQUE
ΜΑΡ/01 - ΑΠΡ/15
   
VALENCIA
ΜΑΙ/15 - ΙΟΥΛ/20
   
   
ΓΚΡΕΪΠ ΦΡΟΥΤ
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
       
GRAPEFRUIT RED
ΔΕΚ/20 - ΙΑΝ/20
ΔΕΚ/20 - ΙΑΝ/31

 

Όλα τα εσπεριδοειδή μας διατίθενται στην αγορά φρέσκα. Δεν τα αποθηκεύουμε σε ψυγεία. Πωλούνται νωπά. Η συγκομιδή γίνεται μία φορά την εβδομάδα και μόνο στις περιόδους που αναφέρουμε.

Είναι προϊόντα βιολογικής γεωργίας.

Πώληση χονδρική κατόπιν επικοινωνίας.

 

Δείτε επίσης:

oranges